خبرخوان

اخبار

بالنگو
بالنگو
بالنگو با نام علمی Lallemantiaiberka از تیره نعناعیان است.کشاورزان بیشتر به نام قره زردک می شناسند. این گیاه در ایران، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان در شمال هند وجود دارد بهترین ویژگی گیاه بالنگو در بذرهای این گیاه نهفته است.
مرزه موتیکا
مرزه موتیکا از گونه های مرزه بومی ایران است که در شمال پراکنده است. اندام هوایی گیاه Satureja mutica مرحله قبل از گلدهی در خرداد ، گلدهی آن در مرداد می باشد. گونـه mutica گیاهی است چندساله، بوته هاي با قاعده نسـبتاً چـوبی ، زمـان گلدهی این گونه در رویشگاه اصلی فصل پاییز می باشـد. از نظر دامنه پراکنش عموما در نواحی شمالی ایران مانند استان مازندران و خراسان شمالی در ارتفاع 800 تا 1650 متـري پراکنش دارد. این گونه علاوه بر ایران در کشور ترکمنسـتان نیز پراکنش دارد. باریـک بودن برگ در گونه S. mutica و نیز شاخه هاي باریک، تابدار و پوشیده از کرك هاي کوتاه خاکسـتري رنـگ از ویژگی هاي سازگاري با شرایط کشـت دیم و عامـل کـاهش تبخیـر و تحمـل خشـکی و کـم آبـی می باشد گونـه S. mutica بـا میانگین ارتفـاع بـیش از 50 سـانتی متـر رشد دارد.
مرزه رشینگری
مرزه رشینگری مرزه رشینگری (Satureja rechingeri )گیاهی انحصاری ایران و دارای پراکنش محدود در استان های ایلام و خوزستان می باشد.
مرزه خوزستانی...
مرزه خوزستاني گياه مرزه خوزستاني (Satureja khuzistanica Jamzad) متعلق به تيره نعناعيان مي باشد و در حال حاضر به طور گسترده در استان هاي غربي و جنوب غربي كشور كشت مي ش
مرزه بختیاری
مرزه بختیاری گونه S. bachtiarica داراي پراكندگي نسبتاً وسـيعي در ايران است و از اسـتان هاي غربـي، مركـزي و جنـوب غربـي ايران جمع آوري شده است.
همه چیز در مورد کاشت شوید
همه چیز در مورد کاشت شوید
شوید شوید یا شِود یا شبت متعلق به خانواده چتریان Apiaceae با نام علمی Anethum graveolens میباشد.مبدا پیدایش آن جنوب اروپا است.شوید جز گیاهان دارویی و ادویه ای محسوب میشود.درایران بیشتر ازساقه و برگ استفاده میشود، اما برخی از کشورها بذر استفاده بیشتری دارد.
بذر گیاهان دارویی..
بذر گیاهان دارویی..
بذر گیاه سنبل الطیب یا Valeriana officinalis رسید. این بذر دارای خلوص 95% و قوه نامیه 80% می باشد و پساز کشت در سال دوم و یا سوم ریشه آن را از زمین خارج کرده و به عنوان گیاه داروئی به فروش می رسد. همچنین گیاهان دارویی برگ مریم گلی، شاخه آویشن باغی ،برگ نعناع فلفلی و بذر جو دوسر به میزان بالا در شرکت موجود می باشد.که دارای کیفیت عالی و قیمت مناسب می باشد.
مراتع ایران...

یکی از مشکلات مراتع عدم وجود گونه هایی است که در پاییز و زمستان سبز باشند و مورد چرای دام قرار گیرند.شرکت پاکان بذر اصفهان در طی یکی دو سال اخیر گونه هایی را در سبد کالای خود قرار داده که مرتعی بوده و مقاومت به خشکی دارند و سبزینگی آن ها تا پایان آذر ماه هم در منطق سرد و معتدل ادامه پیدا خواهد کرد. این گونه ها شامل  Kochia prestrata و علف شور یا  Salsola rigida و Salsola tomentosa می باشد.

وزن هزار دانه کوخیا حدود 1تا 2 گرم می باشدو وزن هزار دانه سالسولا حدود 5.5 گرم بدون بال و 7.1 گرم با بال می باشد.

البته گونه های دیگری هم مانندEurotia ceratoides  می باشد که بسیار مناسب بوده ولی در حال حاضر بذر آن موجود نمی باشد.

سبزیجات و صیفی جات پاکان بذر اصفهان

بذر هویج نانکو در بسته بندی های 500 گرمی شرکت پاکان بذر اصفهان آماده فروش است.خلوص بذر 99% و قوه نامیه بذر 87% همراه با لیبل و مشخصات سال تولید و انقضاء.

بذر ریحان بنفش با خلوص 99% رنگ بنفش و خلوص فیزیکی 99.9% و قوه نامیه 96% آماده فروش است

بذر شاهی برگ پهن با ضمانت برگ پهن بودن و خلوص ژنتیکی 98% و خلوص فیزیکی 99% و قوه نامیه 95% آماده فروش می باشد.

همه چیز در مورد کاشت رازیانه

 

 

رازیانه

نام علمی : Foeniculum vulgare
خانواده :Apiaceae                   

رازیانه از قدیمی ترین گیاهان ادویه ای می باشد که در اکثر فارماکوپه های گیاهان دارویی برای میوه آن خواص دارویی ذکر شده است . منشأ آن نواحی مدیترانه و جنوب اروپا  گزارش شده است و در اکثر نقاط جهان مانند جنوب و مرکز اروپا ، هند و چین و ژاپن و کشور های آفریقایی کشت می شود .

 خواص و موارد مصرف :

تمامی پیکره این گیاه حاوی اسانس می باشد و اسانس آن در صنایع دارو سازی ، نوشابه سازی ،

غذایی و آرایشی و بهداشتی مصارف فراوانی دارد . از مواد مؤثره آن برای درمان سرفه و دل درد استفاده می کنند . اندام های مختلف رازیانه ضد نفخ و ضد دل درد و دل پیچه و محرک تولید شیر می باشد . از جمله مصارف غذایی مانند سیاه دانه و کنجد بر روی نان به عنوان طعم دهنده استفاده می شود همچنین به عنوان گیاه زینتی نیز کاربرد دارد .  

گیاه شناسی :

رازیانه گیاهی علفی و چند ساله از تیره چتریان که عمر آن به چهار تا پنج سال می رسد .  دارای ریشه ای غده ای و دوکی شکل راست و عمیق ، ساقه ای تو خالی که ارتفاع آن به 5/1 تا 2 متر می رسد . گلها زرد رنگ به صورت چتر مرکب برگها سبز رنگ ، متناوب و مانند شوید می باشند . میوه رازیانه فندقی و رنگ آن سبز یا قهوه ای می باشد . وزن هزار دانه 3 تا 5 گرم می باشد .

 

 

عوامل محیطی :

 رازیانه گیاهی مدیترانه ای است که هوای گرم را برای رشد و نمو می پسندد و کشت آن در مناطقی که تابستان طولانی و زمستان زیاد سرد نداشته باشد توصیه می شود . در زماستانهای طولانی و بسیار سرد ریشه دچار سرمازدگی شده و گیاه به طور کامل خشک می شود . درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی 15 تا 16 درجه سانتی گراد می باشد . نسبت به انواع خاک ها و آب شورسازگاری دارد ونسبتا مقاوم می باشد و آستانه تحمل آن به شوری طبق گزارشات علمی تا 10 دسی زیمنس بر متر می باشد .  پی اچ بین 5 تا 8 برای آن مناسب است .

کاشت رازیانه :

زمان کاشت : اوایل بهار ( اواخر اسفند )

روش تکثیر : از طریق بذر

روش مناسب کاشت : کشت مستقیم (بذر)

تراکم کاشت : ---- بوته در متر مربع

فواصل کاشت ردیفی :  بوسیله خطی کار غلات روی ردیف 20 cm وبین ردیف 50 cm

بذر مورد نیاز :  کشت ردیفی انجام می شود و 8 تا 10 کیلوگرم هم نیاز بذری هست

عمق کشت بذر 2 تا 3 cm

خاک مناسب :  لومی رسی و غنی از عناصر غذایی  

اندام مورد استفاده : دانه

عملکرد : در سال اول حدود 500  کیلو گرم و در سالهای بعد بین 1 الی 2 تن درهکتار

 ملاحظات کاشت رازیانه

* کشت پاییزه رازیانه در مناطق با زمستان معتدل در اواسط پاییز ( آبان ) انجام می شود و بذر ها در بهار سال بعد در درجه حرارت 6 تا 8 درجه رویش دارند .

* کاشت رازیانه به صورت ردیفی و با استفاده از ردیف کار غلات انجام می گیرد .

* پس از کشت رازیانه باید زمین آبیاری شود .

* بذر های گیاهان دو ساله رازیانه از نظر قوه نامیه برای کشت توصیه می گردد .

* در کشت بهاره چون رازیانه دوره رویشی نسبتا بلندی دارد لازم است کاشت در اوایل سال (اواخر زمستان و اوایل بهار) انجام پذیرد .

* در مناطقی که تابستانهای خیلی گرم دارند مانند بوشهرگیاه یکساله می شود

* به دلیل وجود بیماریهای مشترک بین رازیانه و اکثر گیاهان تیره چتریان مانند هویج ، انیسون ، شوید و زیره تناوب کشت با آنها مناسب نمی باشد .

* رعایت زمان کاشت نقش زیادی در عملکرد محصول و کیفیت اسانس رازیانه دارد .

مدیریت تغذیه و آبیاری

رازیانه در طول دوره رویش به مواد غذایی نسبتا زیاد و آب کافی نیاز دارد . باتوجه به حساسیت ریشه رازیانه به کود های حیوانی نپوسیده توصیه می شود کودهای حیوانی کاملا پوسیده اواخر تابستان به خاک اضافه شود . کمبود مواد و عناصر غذایی خاک علاوه بر کاهش عملکرد مقاومت گیاه در مقابل سرمای زمستان را کاهش می دهد و به همین جهت در فصل بهار 40 تا 50 کیلوگرم ازت به عنوان سرک و در پاییز 80 تا 100 کیلو گرم فسفر و 40 تا 60 کیلو گرم پتاس پیش از کشت توصیه می شود .

برداشت

به دلیل عدم هم رسی در میوه رازیانه و امکان ریزش بذر قبل از ریزش بذر و با سفت شدن بذرها و تغییر رنگ آنها توصیه به برداشت رازیانه می شود . زمان مناسب برداشت در سال اول حدود اوایل مهر و در سال دوم و سوم اوایل شهریور می باشد . پس از برداشت باید نسبت به خشک کردن بذر ها در سایه یا با استفاده از دستگاه خشک کردن اقدام نمود .

سؤالات رایج

رطوبت مجاز برای نگه داری بذر رازیانه چقدر می باشد ؟ 11 تا 12 درصد

استفاده بیش از حد از عنصر ازت در تغذیه رازیانه چه نتیجه ای دارد ؟ سبب تحریک بیش از اندازه رشد رویشی گیاه و اختلال در رشد زایشی (گلدهی و تشکیل میوه) وکاهش شدید عملکرد می شود  .

بذر مورد نیاز جهت یک هکتار رازیانه چقدر است ؟ 8 تا 10 کیلو گرم

بهترین زمان های آبیاری رازیانه چه موقع می باشد ؟ ابتدای رویش گیاه ، مرحله تشکیل ساقه و مرحله نمو گلها می باشد .

قوه نامیه بذر رازیانه تا چند سال حفظ می شود ؟ 2 الی 3 سال

 

 

Filters
Sort
display